van overvloed naar essentie

 

Ontwerpen is een proces van orde scheppen. De overvloed aan mogelijkheden herleiden we tot bewuste en eenduidige keuzes. We gaan door met zoeken en schikken tot het project weer eenvoudig en vanzelfsprekend wordt. Het ontwerpproces is bovendien een uniek traject, elke keer weer. We werken oplossingsgericht, op maat van de bestaande context, het programma van wensen en de bouwheer.

“Iets maken vertrekt altijd vanuit alles wat je hebt opgestapeld. Ik denk dat ontwerpen mijn manier van opruimen is.” - Maarten Van Severen

 

subtiele esthetiek vanuit de bestaande context

 

We streven geen specifieke stijl na. Onze bijzondere vormentaal ontstaat door te werken in en met het bestaande. Zo ontstaat een nieuwe esthetiek vanuit subtiele keuzes betreffende materiaal, textuur, ritmiek, kleur,… en nestelen onze architectuur- en interieurprojecten zich in hun omgeving met een blijvende kracht.

“La beauté c’est la forme que l’amour donne aux choses.” - Thomas Lommée

 

duurzaam en bewust verbouwen       
behoud  -  ontwerp  -  energie

 

Duurzaamheid kent vele facetten, maar begint steeds bij wat er al is. We kiezen voor zoveel mogelijk behoud en zo weinig mogelijk uitbreiding, binnen de vooropgestelde ontwerpvraag. Die circulaire ontwerpprincipes zijn onze leidraad bij het maken van ontwerp- en materiaalkeuzes.

Een plek vormgeven is bouwen voor de toekomst van de gebruikers. De invulling kan groeien, slinken of wijzigen naarmate de tijd vordert, of zou evengoed heel lang hetzelfde kunnen blijven. Ook dat is duurzaamheid.

Door intensief onderzoek en jarenlange ervaring hebben we daarnaast ook de expertise om voor elk gebouw de meest geschikte energetische ingrepen te bepalen. Dit doen we in nauwe samenwerking met een gespecialiseerd ingenieursbureau.

“Freeing architecture means listening carefully to, observing what is already in this world, and becoming knowledgable about many things.” - Junya Ishigami